ΑΝ ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΙΟ ΘΟΛΟ ΜΑΣ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ.

ΟΙ 3 ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΚΤΑΣΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 3 ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΑΣΤΡΟ.

ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΗΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΤΩΝ 3 ΤΡΙΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΤΕΛΛΟΝΤΑ ΗΛΙΟ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η «ΣΤΑΣΗ» ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΤΟΞΟ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΩΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ, ΓΝΩΣΤΟ ΚΑΙ ΩΣ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ.

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΓΙΑ 3 ΤΡΕΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ 21 ΠΡΟΣ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 22 ΠΡΟΣ 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ 23 ΠΡΟΣ 24 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΡΙΕΣΠΕΡΟ, ΔΗΛΑΔΗ 3 ΤΡΕΙΣ ΕΣΠΕΡΕΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ.

ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΙΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ, ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΑΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ.

ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΧΡΟΝΟΚΥΚΛΟΥΣ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΤΑ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΑΣ.

Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΟΥΝ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΤΩΝ «ΘΕΟΤΗΤΩΝ» ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, ΚΡΙΣΝΑ, ΜΙΘΡΑ, ΒΟΥΔΑΣ, ΩΡΟΣ ΚΛΠ.

ΕΤΣΙ ΟΙ 3 ΤΡΕΙΣ ΑΣΤΕΡΕΣ «ΒΑΣΙΛΕΙΣ» ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ 3 ΤΡΕΙΣ ΜΑΓΟΙ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΕΤΣΙ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΜΑΣ.

Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΛΑΜΠΕΡΟ ΑΣΤΕΡΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΒΗΘΛΕΕΜ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΜΑΓΟΥΣ ΣΤΟΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΙΗΣΟΥ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΝΤΑ ΗΛΙΟ ΜΑΣ.

ΤΑ ΗΛΙΟΥΓΕΝΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. Η ΦΑΤΝΗ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΓΑΙΑ ΜΑΣ.

ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΓΙΝΕ ΕΛΚΥΘΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΡΑΝΔΟΙ ΜΕ ΚΕΡΑΤΑ. Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΕΓΙΝΕ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΟΠΟΥ ΕΝΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΣΑΝΤΑ ΚΛΑΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ, ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΤΟ 1936.