Η ΜΟΝΑΔΑ Ι

ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

1, 0, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΑΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΣ
ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ
ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ
ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΩΝ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ

ΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙΟΙ

ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ
Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ
ΟΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ


ΕΧΕΙ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ , ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ (ΚΥΚΛΙΚΗ, ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ, ΤΡΙΓΩΝΗ, ΡΟΜΒΟΥ, Η ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΔΥΟ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΟΠΩΣ ΚΥΚΛΟΥ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ, ΤΡΙΓΩΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗΣ, ΡΟΜΒΟΥ ΜΕ ΚΥΚΛΙΚΗΣ Κ.Ο.Κ.)

ΟΛΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΧΗΜΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ‘Η ΤΟ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΓΡΑΦΗ, ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΑΥΤΗΝ, ΤΟ ΕΝΑ , ΤΟ

ΟΛΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ (ΑΥΤΗ Η ΓΡΑΜΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΧΗΜΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΓΡΑΦΗΣ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΞΗ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ, ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ .

ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ , ΤΟ ΕΝΑ .

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΑ , ΤΟ , ΤΟ ΕΝΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ, ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ

Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΜΠΥΛΩΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ, ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΙΣ ΑΚΡΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΣΕ ΚΥΚΛΟ ΟΛΟΤΗΤΑ, ΙΔΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΝΑΔΑ, ΟΜΙΚΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ, ΜΗΔΕΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ.

Η ΜΟΝΑΔΑ , Η ΟΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΕΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗΣ.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ Η ΜΟΝΑΔΑ , ΩΣ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΔΕΣ ΟΛΟΤΗΤΕΣ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΟΝΑΔΕΣ, ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΝΑ 1 , ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΕΧΕΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ, ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΠΟΤΕ, ΕΛΕΦΘΕΡΟ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΦΘΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΙΡΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ, ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΜΙΚΡΟΝ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΗΔΕΝ , ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ. ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΤΟ ΟΜΙΚΡΟΝ, ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΝΤΩΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ .

360ο ΜΟΙΡΕΣ Ο ΚΥΚΛΟΣ, 360ο ΜΟΙΡΕΣ Η ΜΟΝΑΔΑ , ΤΟ , ΤΟ ΕΝΑ 1, ΣΥΝΟΛΟ 3 + 6 + 0 = 9 ΕΝΝΕΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΝΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗΣ.

ΕΤΣΙ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ , ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ, ΩΣ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ, ΙΔΙΟ, ΤΑΥΤΟΣΗΜΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΧΗΜΑ , ΑΛΛΑ ΙΔΙΟ .

ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΧΗΜΑ ΚΥΚΛΙΚΟ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ , ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ,
ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΜΕΘΕΚΤΗ ΝΟΗΣΗ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΜΗΔΕΝ, ΟΜΙΚΡΟΝ ΚΥΚΛΟΣ. ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

“Η ΜΟΝΑΔΑ Ι ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ”

ΣΕΛΙΔΕΣ 2 – 6