…ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.
ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟΥΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ
ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΛΟ, ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΓΕΩΜΕΤΡΗΣΗ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ».

ΕΤΣΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΕΛΛΑΝΙΑ ΓΡΑΦΗ ΕΧΟΥΜΕ 3 ΤΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ 10 ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΤΗΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΟΛΟ ΣΥΜΒΟΛΟ 13 ΣΥΜΒΟΛΑ.

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΥΚΛΟΣ ΜΗΔΕΝ ΟΜΙΚΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ. Η ΙΔΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ.

ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΑΞΙΑΣ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ. 360ο Ο ΚΥΚΛΟΣ, 4 ΓΩΝΙΕΣ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ 90ο ΜΟΙΡΩΝ 4 * 90ο = 360ο ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ
ΜΟΝΑΔΟΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ

ΔΙΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΜΟΝΑΔΑ ΤΟ ΕΝΑ ΤΟ .

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΡΑΦΕΣ, ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ, ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΟΛΩΝ 13 ΔΕΚΑΤΡΙΑ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ 13ου. ΔΥΟ ΟΛΟΤΗΤΕΣ 3 ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΚΑΙ 10 ΔΕΚΑ ΤΗΣ
ΤΕΤΡΑΓΩΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΟΠΟΥ 10 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, 10 ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9, = 10 ΔΕΚΑ


ΚΑΙ ΩΣ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΟ 13 ΤΟΥ 13ου ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ 3 ΤΡΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ 3 ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ. ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΔΥΟ ΓΡΑΦΩΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ 13.

ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ 13 ΣΥΜΒΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ .

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ 13 ΤΟ ΔΕΚΑΤΟ ΤΡΙΤΟ 13ο ΩΣ ΜΙΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΛΤΑ Δ, ΤΟΥ ΔΙΑ, ΤΟΥ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ, ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ 13 ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ ΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΔΙΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΙΓΩΝΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΗ, ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ 13 ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΟΛΑ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΑΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ , ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ 13, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ, ΤΡΙΑΔΕΣ.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΩΝ 27 ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ 13 + 13 ΣΥΜΒΟΛΑ ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΤΩΝ 13 ΔΕΚΑΤΡΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ 26.

ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΑ, ΤΟ ΠΡΩΤΟ, ΤΟ ΕΝΑ Ι, ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ
ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, ΤΑ 26, ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ 1 ΣΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ .
ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΠΩΣ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΑ.


ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΟΛΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ , ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ, ΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΟΣ .

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΜΑΙΑΝΔΡΟΣ ΓΡΑΦΗ Η ΜΕΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΓΡΑΦΩΝ ΩΣ ΟΛΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΘΕΡΙΚΗΣ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ

ΣΕΛΙΔΕΣ 12 – 14