ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΝΙΕΣ. ΟΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΙΩΤΑ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗΣ. Ο ΧΕΟΠΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΑΡΑΩ, ΗΤΑΝ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ. ΚΑΙ ΦΑΡΑΩ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΛΦΑ, Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΑΛΦΑ ΚΑΙ Ο ΩΜΕΓΑ. ΦΑΡΑΩ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΝΙΟΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΛΑΝΙΑ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ, ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ. ΑΛΛΑ Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ, ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ. ΚΑΙ ΤΡΥΠΩΣΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΜΕ ΔΟΛΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΙΩΤΑ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΕΠΕΣΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΠΕΡΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΑΩ, ΟΠΩΣ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ, ΨΕΥΤΟΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ, ΨΕΥΤΟΚΑΙΣΑΡΕΣ, ΨΕΥΤΟΤΣΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΟΚΑΙΖΕΡ. ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΖΟΥΝ ΨΕΥΤΟΗΓΕΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

ΕΤΣΙ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, ΜΠΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΤΑ ΖΩΑ, ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΦΟΥΣ, ΧΑΡΑΞΑΝ ΣΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΑ (ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ).

ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΟΘΕΑΣΗ. ΕΧΤΙΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΑΡΑΞΑΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΛΟ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΜΑΣ ΕΛΛΑΝΙΕΣ ΠΕΤΡΕΣ, ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΗ ΘΕΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΦΑΡΑΩ, Ο ΑΦΕΝΤΗΣ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΟΡΦΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ ΔΙΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΚΑΤ’ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΩΣΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΙΩΤΑ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΤΑ ΤΗΣ ΑΩ

ΣΕΛ. 122 – 123