Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 9 ΕΝΝΕΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ: 3 ΤΡΕΙΣ Ι ΜΟΝΑΔΕΣ, 6 ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΟΥ Ι ΕΝΑ ΚΑΙ 6 ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΟΥ 7 ΕΦΤΑ, Ι ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ 2 ΔΥΟ, Ι ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ, Ι ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ 5 ΠΕΝΤΕ, Ι ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ 6 ΕΞΙ, Ι ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ 7 ΕΦΤΑ, Ι ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΙΚΟΥ Ο ΜΗΔΕΝ.

Η ΟΛΟΤΗΤΑ ΜΟΝΑΔΑ Ο ΜΗΔΕΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ
ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΣΤΗΝ
ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΗΝ Ι ΑΡΧΙΚΗ
ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΜΠΥΛΩΣΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ
ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΗΝ
ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ Ι ΜΟΝΑΔΟΣ
ΟΛΟΤΗΤΑΣ. ΕΤΣΙ, ΤΟ Ο ΜΗΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η
ΙΔΙΑ Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ
ΤΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ.
ΕΧΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ Ι.

ΕΦΟΣΟΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΑΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΜΑΣ, ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ 10 ΔΕΚΑ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΜΑΣ ΠΟΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.

ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ, ΤΟ Ι ΕΝΑ, ΤΗΝ Ι ΜΟΝΑΔΑ, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Η Ι ΜΟΝΑΔΑ, ΤΟ Ι ΕΝΑ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ Ι ΜΟΝΑΔΟΣ, ΤΟΥ Ι ΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ, ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΟΛΩΝ.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 2 ΔΥΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΧΕΙ: ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ Ι ΕΝΑ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ, ΤΟ 2 ΔΥΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 3 ΤΡΙΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 5 ΠΕΝΤΕ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 6 ΕΞΙ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 7 ΕΦΤΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 9 ΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ Ο ΜΗΔΕΝ, ΤΗΝ ΚΥΚΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 9, 0

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 2 ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ 9 ΕΝΝΕΑ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 8 ΟΧΤΩ.

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο 3 ΤΡΙΑ, ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ Ι ΜΟΝΑΔΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ Ι ΕΝΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 2 ΔΥΟ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 3 ΤΡΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 5 ΠΕΝΤΕ, ΤΟΝ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΡΙΘΜΟ 7 ΕΦΤΑ. ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ:

1, 2, 3, 4, 5, 7

6 ΕΞΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ 3 ΤΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ 6 ΕΞΙ, ΤΟ 8 ΟΧΤΩ, ΤΟ 9 ΕΝΝΕΑ ΚΑΙ ΤΟ Ο ΜΗΔΕΝ. ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 8 ΟΧΤΩ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΡΙΘΜΟΥ…

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

“ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΛΛΑΝΙΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ”

ΣΕΛΙΔΕΣ 154 – 159