ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

ΑΡΑ ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΥΟ . ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ: ΟΛΟΤΗΤΕΣ, ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ , ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟ ΔΥΟ.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ 2 ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ: ΤΟ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ , ΠΟΥ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ.

ΤΟ ΤΡΙΑ ΦΩΝΑΖΕΙ ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ , ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟ . ΑΡΑ , , ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΙΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ, ΠΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ , , , .

ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ , ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΜΗΔΕΝ .

ΤΟ ΔΥΟ 2 ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝ , ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΝΟΣ . ΑΡΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΟΛΟΤΗΤΑ. ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΙΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥΣ, ΤΟ ΔΥΟ

ΑΡΑ ΤΟ ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ Η ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ

ΑΡΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΡΙΑ

ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ :

ΑΡΑ ΤΟ ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ Η ΜΟΝΑΔΑ , ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΟ , ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΗΔΕΝ , ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΤΟ 3 ΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΙΣ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΜΕ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Ο ΕΝΑΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟ ΩΣ ΜΟΝΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΩΡΙΣΕΙ ΤΟΥΣ
ΤΡΕΙΣ ΟΜΟΚΕΝΤΡΟΥΣ, ΙΔΙΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ
ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ ΜΟΝΑΔΑ = ΜΟΝΑΔΑ

ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΓΕΩΜΕΤΡΗΜΕΝΗ ΤΕΛΕΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΗ ΟΛΟΤΗΤΑ. ΕΝΩ ΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΑΡΙΘΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ 4, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΙΤΟΣ 3 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.

ΤΟ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΑ ΤΡΙΑΔΑ ΟΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ 4. ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΤΟ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ (ΟΛΟΤΗΤΑ) ΜΟΝΑΔΑ, ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΑ 3 (ΟΛΟΤΗΤΑ), ΤΟ 4 ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ, 5 ΠΕΝΤΕ. (ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ, ΤΟ ΠΕΝΤΕ 5, Η ΜΟΝΑΔΑ 5, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΩΣ ΝΕΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΝΕ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΑΛΛΟΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΑ Ο ΙΔΙΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΛΗΘΗ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ).

ΕΤΣΙ, ΤΟ 5 ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ ΤΕΣΣΕΡΑ 4. ΤΟ ΠΕΝΤΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΙΘΜΟΣ, ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ. ΤΟ ΠΕΝΤΕ 5 ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΤΑΡΤΟΣ 4 ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.

ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΕΡΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

“Η ΜΟΝΑΔΑ Ι ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ”

ΣΕΛΙΔΕΣ 6 – 10